Stor utveckling inom larm & säkerhet

Branscherna inom larm & säkerhet har vuxit enormt under de senaste åren. Jag vet inte om det beror på att inbrotten har ökat eller om det beror på att vi ser för mycket på tv där man mest visar våld och brott. Jag har en vän som precis fått jobb inom larm & säkerhet och inte ens han vet hur det kommer sig att vi blivit så intresserade av just larm & säkerhet idag. De flesta jag känner som bor i villa har någon typ av larm installerat, medan majoriteten av de jag känner som bor i förorten i lägenhet inte alls tänker speciellt mycket på larm & säkerhet. Det verkar som att de som har det bättre ställt också är räddare för just inbrott än de som bor i oroliga områden. Kanske är det bara en tillfällighet och kanske är mina vänner ett undantag men det kan ju faktiskt vara så att larm & säkerhet är vanligare bland medelklassen än hos låglönearbetarna. Själv har jag haft tankar kring att skaffa någon typ av larm & säkerhet när jag bodde i London. Där bodde vi i ett rätt ruggigt kvarter och det rycktes i dörrar ibland på nätterna. Här hemma i Sverige har jag inte haft några sådana problem och av den anledningen inte tänkt på just larm & säkerhet på det sättet. Men det är klart att man skulle göra om man nu hade råkat ut för inbrott eller liknande. Då hade jag nog förmodligen varit först med att springa ner till min väns jobb och fixat larm & säkerhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *